2022-es Egyházközségi tábor

Hétfő

8:42-kor indultunk a pályaudvarról, mi bicikliket is vittünk. Egy ideig kerestük a helyet, aztán kiderült, hogy elfoglalták. Egy nagy veszekedés után Édesanyáék visszaszerezték. Most Budapesten megálltunk, megvárjuk míg Ágiék felszállnak.
10:06 Már csak másfél óra az út.
10:19 Most mentünk el Székesfehérvár mellett.
11:09 35-re érünk oda.
13:40 már megebédeltünk. A levesben sok zöldség volt, húst nem raktak bele. A második pedig gombás pörkölt volt tésztával, szerencsére most raktak bele húst. Most várom, hogy végre megérkezzen Öcsi a bőröndökkel. Annyira idegesítő, hogy csak 2-re érkezik meg, valamint hogy szegény Cili csak fél négykor mehet ki strandolni. Emma már kint van a strandon.
21:12 A nagy izgalomban, hogy megjött a ruhám, el is felejtettem megírni, hogy délután először bementünk 50 percre, kijöttünk, majd megint bementünk még több időre, de ki kellet mennünk, mert vacsizni kellett. A vacsora: kolbász kenyérrel és paradicsom szósszal. Aztán végül megint visszamentünk a vízbe, és most nemrég jöttünk ki. Cili már át is öltözött, én meg még lötyögök, és hallgatom, ahogy felmondja nekem a jegyzetelőnaplóját, amit persze kötelező megírnia, mint nekem a táboros blogot.

Kedd
8:59 Ma reggel először a tomboló szélre ébredtem, de bejött Cili anyukája és becsukta az ablakot, úgyhogy a vihar zajától mentesen aludtunk. Megint felébredtem, mert már ment a 7 órási mise, ezért az ágyból hallgattuk, mivel a 12-ig fennmaradás után nehéz volt felkelni. Végül 7:45-kor felkeltünk és elindultunk enni. Most pedig már visszajöttünk, és írom a blogot. Cili elindult a lelkigyakorlatra, pedig nem nekünk, hanem a felnőtteknek szervezték. De már én is felkerekedek, és megyek nem t’om hova, de valahova.
10:48 Elmentem a lelkigyakorlatra és nagyon jó volt! Kellemesen csalódtam, mert kahoot-oztunk. Utána kézműveskedtünk, ahol csináltam egy képkeretet a szobámra.
22:47 Kézműves után kártyáztunk egyet. Majd Cili elment, ezért Emmával a szobánkban a tabletjén 2 3 4 playereztünk, végül lementem Édesanyáékhoz, utána ebédeltünk. Az ebéd: az első fogás paradicsomleves, a második pedig húsgombóc krumplival (a krumpli nem volt gusztusos). Délután Emma elment a szüleivel valahová, mi pedig Cilivel vártuk, hogy végre három óra legyen és bemehessünk a Balatonba. Háromkor be is mentünk egy kicsit lubickolni. Bár Cili szerint nagyon meleg volt a Balaton, én majd megfagytam. Én előbb kijöttem, de nem sokkal utána Ciliék is jöttek, mivel kezdődött a vacsora. Utána kártyáztunk, majd lementünk újra a partra, de máris átöltöztünk, mivel Édesapáék elindultak egy kis csónak útra, én is velük mentem. Utána már csak lötyögtünk, ittunk egy forró csokit, közben meg hallgattuk Édesapa vicces esti meséjét. Most pedig mindjárt alszunk.

Szerda

11:19 Visszaértünk a gömbkilátóból, ahova mi biciklivel mentünk. Nemsokára ebédelünk, csak megvárjuk, míg visszaérnek a többiek. Délután pedig háromtól fürödtünk, este pedig vitorlázni voltunk, és pizzát rendeltünk este, mert nagyon éhesek voltunk.

Vitorlázás előtti szemle

Csütörtök
A játékos vetélkedővel kezdtünk. Mi voltunk a Kajlák, a csata kiáltásunk pedig ez volt: Kajla a mi nevünk, útlevéllel megyünk, sokszor eltévedünk, HOL VAGY, KAJLA!!! Nagyon jók voltak a játékok, és volt egy játék, amiben minél közelebb kellett dobni egy teniszlabdát egy piros labdához. Azért nyertük meg ezt a fordulót, mert én kisarasznyira dobtam a labdánkat. Az eredmény pedig (dobpergés): elsők lettünk! Megkaptuk a megérdemelt csokit, utána ettünk. Ebéd után íjászat volt, utána pedig elmentünk vízibiciklizni és Emma is velünk jött.

Péntek
Az egész délelőttöt végig strandoltuk. Sajnos Ciliék elmentek, hogy odaérjenek időben a cserkésztáborba. Délután Emmáékkal is elmentünk vízibiciklizni.
Este táncház volt, amit félbeszakított a vihar. A nagy szélben mindenki rohant befelé vagy pakolt. Ebben a nagy sietségben Johinak kiment a bokája. Nem sokkal azután, hogy elvitték a kórházba, elkezdtük az esti készületeket. Eközben Édesapa bement a szobájukba, és egyszercsak meglátott egy mozgó valamit. Nem mert kimenni, mert ha az, amire gondol, akkor jobb, ha nem megy ki. Visszament a zseblámpáért, és most már kiment. Egyszer csak egy férfi kiugrott egy bokorból, gyorsan átugrotta a kerítést és már itt se volt. Édesapa elkezdett rohanni utána, de sajnos berohant egy kivilágítatlan utcába, közben Édesapához csatlakozott Jani is, és most már ketten bemenetek az utcába. Megint elkezdődött a hajsza, de végül elmenekült. Ezek után mindenki bezárkózott, majd miután végre lenyugodtak az emberek, egy régészeti filmet vetített le Bence. A film egyébként jó volt, arról szólt, hogy Szemes környékén éltek Pálos szerzetesek. Mikor vége lett elmentem aludni.

Szombat

Az emberek már elmentek, amikor mi elmentünk ebédelni. Kaja után elmentünk egy játszótérre és tétlenül vártuk, míg négy óra lett, akkor felpattantunk a vonatra, és máris zötyögtünk haza. Sajnos csak holnap tud Édesapa elszállítani a cserkésztáborba. És most lezárom ezt a tábort is.