2022-es Tanya tábor

Ebben a táborban nagyon sokat rodeóztunk, lovagoltunk, lovakat pucoltunk, nevettünk, társasoztunk, cicát simogattunk, cicákat védtünk az őrült gyerekektől, majd’ mindennap kimentünk terepre, és sokat voltunk a szabadban.

Az első nap volt a ló-szépségverseny. Mivel harmincan voltunk, ezért külön lettek szedve a lányok és a fiúk. Én Lujzival, Julcsival és néhány kicsivel voltam egy csapatban, és mi Flokyt választottuk. A pucolás mellet verset is írni kellett. A miénk így hangzott:

Foltos póni,
foltos puding,
foltos mint a kolompos,
Floky, aki mindig foltos.

Ezzel a verssel másodikak lettünk. A fiúknak, mivel ők ,,nem tudnak pucolni”, ezért Guszti bácsi is besegített, így Andrisék lettek az elsők.

Voltunk a GKSK-ban kutyázni. Először körbevezettek minket az állatok között, majd a kutyákat is megnézhettük. Visszafele már mindenki nagyon éhes és fáradt volt. Andrist nem pakolták be abba a kocsiba, ahol a kicsiket szállították, így hát a hátamon kellett cipelnem egy darabig. (Janka a hős – szerk.)

Eljött hozzánk Dórika is, aki a kutya agility-vel foglalkozik. Tartott nekünk Csível engedelmességi bemutatót, majd Janka (volt ilyen nevű kutya) bemutatta az agility pályát. Utána csapatokra osztódva végigmentünk rajta, úgy, hogy Dórika mérte az időt. Mi nyertük meg!!!

Az utólsó előtti napon madarásztunk. Az oda és vissza út is borzalmas volt a meleg miatt. Amikor odaértünk, a bácsi már megfogott néhány madarat. Kicsit mesélt a madarakról, majd kiválasztott gyerekeket, akik elengedhették a madarakat. Amikor az összes madarat elengedték, akkor visszaindultunk. Én egy barátcinkét engedtem el.

Utolsó nap sorversenyeztünk. Sajnos külön osztottak Lujzitól és Francitól is. Kötélhúzással döntöttük el, hogy ki kezd. A verseny úgy nézett ki, hogy a nagy lány, aki a CSK volt, vezette a lovat (mi, örömömre, Liácskát kaptuk), és amikor minden kicsivel megkerülte a bálát, akkor szólt, hogy végeztek, és megadták, hogy mennyi időt mentek. Mi másodikat, mert volt egy kisfiú, aki fél percig szállt fel a lóra. Szegény Lujzihoz került a fertelmes Szonja, aki miatt csomó időt vesztettek. Franciék lettek az elsők, mert Lia náluk elkezdett vágtázni. Lujziékhoz és Bogyóékhoz Floky került, nem csoda, hogy vesztettek. Volt még egy verseny, ahol csak a nagyok versenyeztek. Lujzi és Iza Flokyn ment, Franci és én Lián. Ezt is megnyertük, mert Izát elhúzta Floky.